top of page
Foto

Nieuws
Sport - Nieuws

Ruim 5 jaar cel geëist tegen eigenaren zorgboerderij Wedde om mishandeling

Het Openbaar Ministerie (OM) heeft vanochtend vijf jaar en vier maanden cel geëist tegen de eigenaren van een zorgboerderij in het Groningse dorp Wedde. De twee mannen worden verdacht van het mishandelen van tien bewoners.

"Dit was geen zorg, dit was sadisme", oordeelden de officieren van justitie over de gebeurtenissen op zorgboerderij Aurora Borealis. Volgens het OM waren de mishandelingen op de zorgboerderij tussen juni 2020 en december 2022 (toen de boerderij werd gesloten) "stelselmatig" en zat er bovendien een strategie achter. Het OM noemt het kwalijk dat verdachten Paul W. (63) en zijn schoonzoon Michel K. (37) weinig reflecteren op wat ze de cliënten hebben aangedaan.

Feyenoord bevestigt komst trainer Priske als opvolger Slot, Deen tekent voor drie jaar

Feyenoord heeft de komst van de nieuwe trainer Brian Priske bevestigd. De 47-jarige Deen tekent voor drie jaar in Rotterdam. Hij is de opvolger van Arne Slot, die naar Liverpool vertrekt.

De nummer twee van de eredivisie heeft een akkoord bereikt met het Tsjechische Sparta Praag over een afkoopsom. Volgens het Deense medium Bold zou het gaan om een bedrag van 1,7 miljoen euro.

Het is voor het eerst in 33 jaar dat Feyenoord een buitenlandse trainer heeft. Gunder Bengtsson was de laatste. De Zweed was tussen 1989 en 1991 in dienst bij de Rotterdammers.

Weer - Bericht

Woensdag kan er ’s ochtends nog wat regen vallen in het noordoosten van het land, daarna blijft het vrijwel overal droog. Tijdens de middagperiode ontstaat een mix van wolken en zon, met hier en daar nog een enkele bui. De wind draait meer naar zuidelijke richtingen, waardoor het vrij zacht blijft met een maximumtemperatuur variërend van 11 graden in het noordwesten tot lokaal 14 graden in het zuidoosten.

Donderdag neemt de kans op regen verder toe. In de ochtend zullen voornamelijk regenzones over ons land trekken, gepaard met veel bewolking. In de middag vallen voornamelijk buien. Tussendoor zullen echter ook droge momenten zijn, waarbij de zon soms tevoorschijn komt. De maxima liggen opnieuw tussen 11 en 14 graden, onder invloed van een matige tot aan zee vrij krachtige wind uit zuid- tot zuidwestelijke richtingen.

Vrijdag blijft het weer grotendeels hetzelfde als de laatste dagen met zo nu en dan een buitje. Hoe warm het precies wordt, is vooralsnog onzeker. Naar verwachting kan de temperatuur oplopen tot ongeveer 15 graden.

Het paasweekend blijft onveranderd. Vanaf zaterdag draait de wind meer naar het zuidoosten, wat zachte lucht met zich meebrengt. Hierdoor zal de maximumtemperatuur dagelijks boven de 15 graden uitkomen, en in het zuidoosten neemt de kans op lokale temperatuur van 20 graden toe, vooral op zondag. Ondanks deze warmte blijft het wisselvallig, met dagelijks een mix van wolken, zon en enkele buien.

Radio105 - Nieuws
Vacatures
Wij zijn op zoek naar Dj's
Ben jij iemand die thuis je programma kan opnemen dan zijn we op zoek naar jouw stuur een bericht naar Studio@radio105.nl
bottom of page