top of page

.Binnenkort komt er een nieuw programma 
Van Maandag   T/M Vrijdag 

 Een uurlang  tussen  12:00 en 13:00 uur
        Oud is Goud met Rico van Amstel

 

Foto

Nieuws
Sport - Nieuws

ESPN en Eredivisie CV akkoord over verlenging uitzendrechten tot zomer 2030

De Eredivisie CV en de Amerikaanse sportzender ESPN hebben een akkoord bereikt over het verlengen van de uitzendrechten tot de zomer van 2030, melden VI en De Telegraaf. Met de deal is zo'n 750 miljoen euro gemoeid. De vorige overeenkomst loopt medio 2025 af.

De clubs moeten nog instemmen met het akkoord, maar dat lijkt volgens VI en De Telegraaf een formaliteit. Er ligt een bod van 135 miljoen per jaar, dat wordt aangevuld met een tekenbonus van 70 miljoen die in twee tranches zal worden uitgekeerd.

Met de deal moeten ook de wedstrijden in de Keuken Kampioen Divisie en de Azerion Vrouwen Eredivisie live worden uitgezonden. Wie de samenvattingen van de eredivisiewedstrijden gaat uitzenden vanaf medio 2025 is nog niet bekend. Tot die tijd zijn de samenvattingen bij de NOS te zien.

ESPN, voorheen Fox Sports, is sinds 2013 mediapartner van de Eredivisie CV. Dat jaar werd een contract van tien jaar getekend, met een eenzijdige optie van twee jaar. Het einde van de termijn is nu in zicht.

Eerder dit jaar leek een alliantie van televisie-aanbieders KPN, VodafoneZiggo, T-Mobile en Delta er met de uitzendrechten vandoor te gaan toen ESPN werd overboden. Sinds het laatste bod eind mei heeft het consortium echter weinig meer van zich laten horen.

Weer - Bericht

De mist in het noorden en oosten is opgetrokken en het is in het hele land zonnig. De zuidoostenwind is zwak tot matig (windkracht 1 tot 3) en voert bijzonder warme lucht aan.

Vanmiddag stijgt de temperatuur naar zo'n 27 graden op de Wadden, 30 graden in het noorden en lokaal 33 graden in het zuid(west)en. Omdat er geen zeewind is zal het ook op de stranden tropisch warm zijn. Op veel plekken is het daarmee de warmste dag van deze regionale hittegolf.

Vanavond koelt het maar langzaam af. Rond middernacht is het nog tussen de 20 graden in het noordoosten en 25 graden in het zuidwesten en de grote steden. Uiteindelijk koelt het vannacht - ondanks heldere en rustige omstandigheden - niet verder af dan 16 graden in het (noord)oosten tot 22 graden langs de zuidwestkust. Dit zijn extreem hoge nachttemperaturen voor september.

Ook morgen wordt het weer behoorlijk warm. Na een zonnige start neemt in de loop van de dag vanuit het westen de bewolking wat toe. De zwakke tot matige wind draait van het zuiden naar het westen. Daardoor wordt het op de stranden 'slechts' een graad of 25, maar in het midden van het land wordt het al snel 27 tot 30 graden en langs de oostgrens zelfs nog 31 graden.

Morgenavond neemt de bewolking nog wat verder toe en is vooral in het zuiden al kans op een enkele regen- of onweersbui. In de nacht naar dinsdag is op meer plekken kans op enkele stevige regen- en onweersbuien. Door de bewolking koelt het niet verder af dan 16 à 17 graden.

Dinsdag wordt de warme lucht verdreven en daardoor is gedurende de dag kans op enkele (felle) regen- en onweersbuien. De meest actieve exemplaren lijken voor de (zuid)oostelijke helft van het land. Tussendoor is ook ruimte voor de zon. De west- tot zuidwestenwind neemt in kracht toe en het wordt maximaal 22 graden in het noordwesten tot lokaal 25 graden in het binnenland.

Woensdag trekken de laatste buien naar het zuidoosten weg, waarna de zon met enige regelmaat kan doorbreken. De noordelijke wind neemt gedurende de dag in kracht af en de temperaturen komen een stuk lager uit dan de afgelopen tijd met maximaal 19 à 20 graden.

Donderdag lijkt een droge en rustige dag te worden met vrij veel zon. Met maxima tussen 19 en 21 graden liggen de temperaturen rond normaal voor de tijd van het jaar. In de nacht en vroege ochtend kan het kwik tot ruim onder de 10 graden dalen.

 

Vanaf vrijdag draait de wind mogelijk weer even naar het zuiden waardoor de temperaturen kunnen oplopen naar waarden tussen 21 en 25 graden. Daarbij is regelmatig ruimte voor de zon, maar geleidelijk neemt de kans op een paar buien wel toe.

Radio105 - Nieuws
  .
Vacatures
Wij zijn op zoek naar Dj's
Ben jij iemand die thuis je programma kan opnemen dan zijn we op zoek naar jouw stuur een bericht naar Studio@radio105.nl
bottom of page