top of page
Foto

Nieuws
Sport - Nieuws

Doden en gewonden bij ongeluk Flixbus bij Leipzig

Bij een ongeluk met een Flixbus in Duitsland zijn vanochtend ten minste vijf mensen om het leven gekomen. Ook zijn er volgens de politie twintig gewonden. De bus raakte in de buurt van de stad Leipzig van de weg en kwam op z'n kant in de berm terecht.

Volgens de Duitse omroep MDR was de bus onderweg van Berlijn naar Zürich, toen hij om 09.45 uur vlak bij een verkeersplein van de weg raakte. Waarom dat gebeurde is onbekend. Uit politieonderzoek is inmiddels wel duidelijk geworden dat er geen andere voertuigen bij het ongeluk betrokken waren.

De politie en de hulpdiensten rukten massaal uit. De ziekenhuizen in Leipzig hebben allemaal ruimte vrijgemaakt om de gewonden te kunnen behandelen.

In de dubbeldekker zaten 53 reizigers en twee chauffeurs, laat Flixbus weten. De chauffeur die aan het stuur zat, heeft het ongeluk overleefd. "Onze gedachten zijn bij alle mensen die door het ongeluk zijn getroffen en hun familie", zegt een woordvoerder van de busonderneming.

Ook verkeersminister Martin Dulig van de Duitse deelstaat Saksen zei in een eerste reactie dat zijn gedachten uitgaan naar de familie van de slachtoffers en de gewonden.

Korfballers PKC slaan comeback DVO af in Ahoy en pakken twaalfde landstitel

De korfballers van PKC hebben voor d\e twaalfde keer de landstitel veroverd. De ploeg uit Papendrecht won net als vorig jaar de finale van DVO, dat zich in de tweede helft wel liet zien door laat in de wedstrijd nog op voorsprong te komen. Het werd uiteindelijk 23-21.

Ook in de reguliere zaalcompetitie was PKC al de sterkste. Van de achttien wedstrijden werden er vijftien gewonnen. In de halve finale, die bestond uit een best-of-three-serie, werd in twee duels afgerekend met Koog Zaandijk.

DVO eindigde het seizoen als derde, en won in de halve finale van nummer twee LDODK, eveneens in twee wedstrijden.

Weer - Bericht

Woensdag kan er ’s ochtends nog wat regen vallen in het noordoosten van het land, daarna blijft het vrijwel overal droog. Tijdens de middagperiode ontstaat een mix van wolken en zon, met hier en daar nog een enkele bui. De wind draait meer naar zuidelijke richtingen, waardoor het vrij zacht blijft met een maximumtemperatuur variërend van 11 graden in het noordwesten tot lokaal 14 graden in het zuidoosten.

Donderdag neemt de kans op regen verder toe. In de ochtend zullen voornamelijk regenzones over ons land trekken, gepaard met veel bewolking. In de middag vallen voornamelijk buien. Tussendoor zullen echter ook droge momenten zijn, waarbij de zon soms tevoorschijn komt. De maxima liggen opnieuw tussen 11 en 14 graden, onder invloed van een matige tot aan zee vrij krachtige wind uit zuid- tot zuidwestelijke richtingen.

Vrijdag blijft het weer grotendeels hetzelfde als de laatste dagen met zo nu en dan een buitje. Hoe warm het precies wordt, is vooralsnog onzeker. Naar verwachting kan de temperatuur oplopen tot ongeveer 15 graden.

Het paasweekend blijft onveranderd. Vanaf zaterdag draait de wind meer naar het zuidoosten, wat zachte lucht met zich meebrengt. Hierdoor zal de maximumtemperatuur dagelijks boven de 15 graden uitkomen, en in het zuidoosten neemt de kans op lokale temperatuur van 20 graden toe, vooral op zondag. Ondanks deze warmte blijft het wisselvallig, met dagelijks een mix van wolken, zon en enkele buien.

Radio105 - Nieuws
Vacatures
Wij zijn op zoek naar Dj's
Ben jij iemand die thuis je programma kan opnemen dan zijn we op zoek naar jouw stuur een bericht naar Studio@radio105.nl
bottom of page